Att trimma sin hund på rätt sätt 11 oktober 2017

Att trimma sin hund på rätt sätt

Att trimma sin hund på rätt sätt

Hundtrimning är någonting som de flesta hundar är i behov av då och då. Likt människors hår växer hundpäls i rasande fart och det är ibland nödvändigt att man tar hand om denne djungel av päls. Det finns ett stort antal anledningar till varför man väljer att trimma sin hunds päls och det är inte endast ett fåtal personer som har valt att införskaffa sig en hundtrimmer.

Om ens hund exempelvis har lång päls kan det under sommaren bli väldigt varmt och jobbigt för dem, vilket kan vara en av de anledningarna till varför man väljer att trimma sin hund. Förutom detta så kan pälsen i allmänhet bara vara i vägen. Det är inte lätt att springa runt och leka när pälsen drar i marken, och det är inte heller lätt att se när man har stora tufsar som hänger ner över ögonen. Till sist kan man även trimma hundens päls för att göra pälsvården lättare för en själv. Om hundens päls är kortare slipper man att konstant kamma igenom den, dra ut grenar och löv som har fastnat i den samt att man inte behöver bada hunden lika ofta. Det underlättar helt enkelt att ibland trimma sin hund ett slag.

Att trimma hunden själv eller inte
Det finns flera skäl till varför man själv väljer att trimma sin hund själv och det finns lika många skäl till varför man kanske vill lämna in sin hund till en hundfrisör. Nedan ska vi tala om fördelarna med både alternativen.

  • Att trimma hunden själv – Detta kan vara ett perfekt alternativ för de som inte vill lägga en förmögenhet hos hundfrisören. Det är nämligen vanligtvis inte särskilt billigt att ta sin hund till en frisör, och det kan därför vara bättre att bara göra jobbet själv. Detta är särskilt bra om man enbart behöver genomföra en lite mindre trimning och känner att det inte är nödvändigt att ta sig hela vägen till frisören för ett så litet arbete. Sist men inte minst kan man vara mer säker på att man får ett resultat som man eftersöker om man gör det själv. Hundfrisören kan aldrig vara helt säker på vad man är ute efter, och det är på så vis enklare att göra det själv för att få ett resultat som passar en.
  • Att besöka hundfrisören – Om man är villig att spendera de pengar som det kostar att besöka hundfrisören samt pengarna som måste läggas på bensin kan hundfrisören vara ett bra val. Om man lämnar in sin fyrbenta vän till frisören vet man att jobbet alltid blir professionellt utfört och att man själv inte behöver lägga ner tiden på att trimma sin hund.

Kategorier:

Taggar:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *